Снимки , уикипедия, Федерика Капелети, Инстаграм, видео: , You tubeЧерна веста за

...
Снимки , уикипедия, Федерика Капелети, Инстаграм, видео: , You tubeЧерна веста за
Коментари Харесай

Почина суперзвездата на италианския футбол Паоло Роси

Снимки , уикипедия, Федерика Капелети, Инстаграм, видео: , You tube

Черна веста за футбола. Почина една от най-големите му митове и воин за страната си от мондиал 82. Бившият италиански национал Паоло Роси умря на 64-годишна възраст, заяви " Гадзета дело Спорт ". Суперзвездата на италианския футбол изведе " Скуадра адзура " до спечелването на международната купа, като вкара шест гола, с което завоюва " Златната обувка " за голмайстор и " Златната топка " за най-хубав състезател на шампионата. Същата година е награден със " Златната топка " на списание " Франс Футбол " за най-хубав футболист в Европа.

Паоло Роси, който е роден на 23 септември 1956 година в град Прато, играе в тимовете на " Комо ", " Виченца ", " Перуджа ", " Ювентус ", " Милан " и " Верона ". В състава на " Ювентус " печели Купата на носителите на купи през 1984, Суперкупата (1984), и Европейската купа през 1985 година.

За националния футболен тим на Италия има 49 мача и 20 маркирани гола.
 



“Толкова тъжна вест – Паоло Роси ни напусна, разгласи водещият на RAI Sport Енрико Вариале, без да посочва повода за гибелта на някогашния притежател на Златната топка. - Незабравимият Паблито, който накара всички нас да се влюбим в лятото на 1982 година и който бе прелестен и способен сътрудник в RAI в последните години ”.

Малко по-късно, брачната половинка на Роси – Федерика Капелети разгласява фотография на двамата в обществените мрежи и написа „ вечно ”, написа Спортал.бг.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР